Köpvillkor

Leveransvillkor:
Efter lagd beställning skickas en bekräftelse via e-post. Vi levererar inom Sverige, Danmark samt Finland.
Leverans sker normalt inom en till två arbetsdagar från att vi har fått din beställning. Om det är direktlevernas (ej i lager) från Europa är leveranstiden ca: 5-7 arbetsdagar.
Vid ej uthämtad försändelse kan administrativa kostnader debiteras.
Vänligen kontakta oss om ni behöver mer tid för att hämta ut ert paket.
Kostnadsfria leveranser sker på beställning över 399 SEK ex moms. (Gäller ej specialbeställningar)
Vid order under 399 SEK ex moms debiteras frakt om 79 SEK ex moms.

Leveranssätt:
DHL. PostNord kan förekomma vid vissa typer av produkter.

Försäljningsvilkor:
Ingen emballageavgift.
Dröjsmålsränta debiteras om betalning är INDUSTIA AB tillhanda efter den på fakturan angivna förfallodagen, räntesatsen 8%.
Moms tillkommer på samtliga priser.

Betala via leasing:
Hos oss kan du handla via leasing via Nordic Finance. Ingen kontantinsats krävs och ni behöver inte binda något eget kapital.
Ni låser därmed inte upp företagets kreditutrymme. Kontakta någon av våra medarbetare för att få ett kostnadsförslag.

Betala med faktura:
Företagskunder har möjlighet att betala mot faktura. Fakturan förfaller alltid efter 30 dagar och en fakturaavgift på 49kr tillkommer.
En mindre kreditprövning görs innan varorna skickas. Levererat gods förblir vår egendom till dess det till fullo betalts.

Betala med Klarna:
Välj mellan att betala direkt, senare eller lite då och då. Med Klarna kan du betala på det sätt som passar dig bäst. Och dessutom får du alltid Klarnas köparskydd.

Beställningar via beställningsunderlag: (Företag)
Företag kan även skicka beställningsunderlag direkt till info@industia.se. När beställningen är behandlad skickas orderbekräftelse till angiven mailadress. Vi behandlar ordrar alla vardagar inom de närmsta timmarna.

Pris:
Priset på websidan gäller, vi reserverar oss för momsändringar, pris- och valutaförändringar som står utanför vår kontroll.
Rätt till ändring i sortiment, produktutförande och priser förbehålles. Råvarutillägg för vissa svetselektroder kan tillkomma.

Returer/Byten: (Privatpersoner)
Om du inte är nöjd med en vara skickar du tillbaka den och betalar endast för returfrakten. Varan ska skickas tillbaka inom 30 dagar i originalförpackning samt oförändrat skick tillsammans med retursedel och faktura.
Felleverans från INDUSTIA: Frakten betalas av INDUSTIA.
Felbeställning av kund: Frakten betalas av kund.
För reparation: Frakten till oss betalas av kund och vi betalar för frakten tillbaka till kund, vid reparerad maskin.

Returer/Byten: (Företag)
Företagare omfattas vanligvis inte av returrätten. Vi returer/byten vänligen kontakta oss, vi gör vårt yttersta för att komma överens.

Reklamationer:
Vid en eventuell tvist följer vi ARNs rekommendationer. Enligt konsumentköplagen har du tre år på dig att reklamera ett ursprungligt fel på en vara. Du måste lämna ett meddelande om felet inom skälig tid efter det att du upptäckt det. När garantitiden har gått ut är det köparen som ska bevisa att felet fanns från början. Eventuell återbetalning sker med samma betalningssätt som vid köpet. Beloppet som återbetalas är inklusive frakt, skatt och avgifter.

Garanti/Reklamation:
Vi lämnar garanti på livstid vid fabrikationsfel eller materialfel. Spara alltid din faktura, som gäller som garantisedel. Livstidsgaranti gäller alla produkter som inte har brukats felaktigt samt bearbetande verktyg. Varan ska inte ha utsatts för onormal användning eller vanvård och garantin omfattar inte slitagedelar och förbrukningsvaror. Garantin gäller inte om felet beror en olyckshändelse efter du fått varan eller om du låtit bli att följa-och serviceanvisningar. Vi är aldrig ansvariga för direkta eller indirekta skador, inklusive, men inte begränsat till förlust av vinst. följskador, immatriella skador, affärs- eller miljöskador för kunden eller tredje part.

Äganderätt:
Levererat gods förblir vår egendom till dess det till fullo betalts.

Varor som är specialanpassade efter kundens ändamål:
Kunden har rätt att utan kostnad öppna förpackningen för att kontrollera att varan fungerar inom rimliga gränser. Dock får varan inte användas ovårdat och ska returneras i nyskick. Avdrag för värdeminskning utöver öppnad förpackning och rimlig användning kan som mest uppgå till 20% av varans pris.

Transportskador:
Om varan har transportskadats ska du anmäla till transportbolaget DHL. Detta ska anmälas omgående! Länk
Kontakta även oss via mail: info@industia.se

Personuppgifter:
Alla personuppgifter som du lämnar till industia.se hanteras respektfullt och varsamt. Vi följer Dataskyddsförodningen, GDPR.
Lagen bygger på gemensamma regler som har beslutats inom EU och EES länder. Läs mer om vår integritetspolicy HÄR.

Vi reserverar oss för feltryck av såväl priser som teknisk data.