Wolf Headset PRO – de kompletta hörselkåporna för hela arbetsdagen

Hörselskydd

BULLERDÄMPNING, RADIO OCH BLÅTAND FÖR MOBIL & STREAMING I ETT

Hörselnedsättning gör allt så mycket tristare. Tänk dig att inte kunna hänga med i en konversation runt middagsbordet eller att inte kunna njuta av musik längre. Bestående skador kan orsakas av enstaka mycket höga ljud – men även av måttligare buller över långa perioder. Därför är det av yttersta vikt att du skyddar din hörsel.

Wolf Headset PRO – en komplett lösning

Visst finns det enkla och billiga lösningar, som till exempel elastiska öronproppar. Men de dämpar sällan bullret tillräckligt effektivt. Och framförallt erbjuder de inga smarta och användbara extrafunktioner, som du får med Wolf Headset PRO. Här får du förutom effektivt skydd mot buller även streaming och mobiltelefoni via Blåtand med inbyggd mikrofon, och såväl FM- som DAB-radio. Allt i ett enda bekvämt, lättburet och mycket robust paket med genomtänkt skandinavisk design.

Snabba fakta om Wolf Headset PRO
 • Robust utförande
 • Dämpning SNR 29 dB enligt DIN EN352
 • PPE-certifierade och CE-märkta
 • Blåtand för streaming och mobil
 • Inbyggd mikrofon
 • Inbyggd LI-ION batteri, utbytbart
 • FM & DAB-radio med flerspråkig display
 • IPX4 vattenskyddade
 • Utbytbara öronkuddar
 • Upp till 20 timmar speltid
 • AUX-ingång
 • USB-kabel för laddning ingår
 • Brusdämpande bommikrofon som tillval
Rätta dämpningen

När Wolf Headset PRO konstruerades tänkte man verkligen på allt du kan behöva. Framförallt uppfyller de kraven på bullerskydd effektivt. De är certifierade enligt de tyska PPE-normerna (Personal Protective Equipment). Givetvis är de också CE-märkta och möter kraven på 29 dB dämpning enligt DIN EN352 – Wolf betyder kvalitet du kan lita på.

Ännu högre dämpning än så går att åstadkomma med större och tyngre hörselkåpor – men det är faktiskt varken nödvändigt eller lämpligt. Blir det för tyst försvåras nämligen kommunikationen med kollegorna och den extra tyngden kan trötta i onödan – då kan det hända att du väljer att ta av kåporna, vilket motverkar syftet. 

Fakta ljudnivåer

85 dB är en ljudnivå som ger risk för hörselskador om du utsätts för den ofta och i långa perioder. Det motsvarar ungefär ljudet från en lite äldre dammsugare, och du får inte utsättas för högre ljud än så kontinuerligt under en arbetsdag i industrin. En sänkning med 6–10 dB uppfattar de flesta som en halvering av ljudnivån.

Skön komfort för långa arbetsdagar

Användarkomforten var också högt prioriterad när Wolf Headset PRO togs fram. Därför har de fått mjuka och behagliga öronkuddar, som gör att du orkar ha kåporna på under hela arbetsdagen utan att bli trött. Kuddarna kan dessutom enkelt bytas ut om du känner att ditt headset behöver fräschas upp. 

Mobilsamtal i alla miljöer

Tack vare att Wolf Headset PRO är utrustade med Blåtand och inbyggd mikrofon kan du prata i mobilen även i bullriga miljöer utan att riskera hörseln i onödan – samtidigt som det blir lättare både för dig och den du talar med att uppfatta vad som sägs. Väljer du den brusdämpande bommikrofonen som lätt kan vikas undan får du ännu bättre ljudkvalitet – ett smart tillval för dig som använder mobilen mycket.

Njut av din favoritmusik

På köpet kan du lyssna på dina favoritmusik under arbetspassen. Streama Spotify från din mobil, eller lyssna på den inbyggda radiomottagaren som ger dig stereoljud från både FM och DAB. Den inbyggda antennen är utformad för att ge bra mottagning även när du rör på dig mycket i olika miljöer. Valet av ljudkälla styr du lätt via en tydlig flerspråkig display på ena kåpan – här visas även batteriets laddningsstatus. Här får du bra ljud på en lagom hög nivå – för vi är ju rädda om din hörsel! 

DAB-mottagningen gör det möjligt att ta emot digitala radiosändningar. Det kan vara användbart inte minst om du tillfälligt arbetar utomlands, som till exempel i Norge där FM-sändarna stängdes ned för flera år sedan.

Wolf Headset PRO – de kompletta hörselkåporna för hela arbetsdagen
Lyssna i 20 timmar

Det inbyggda Li-Ion-batteriet laddas fullt på bara 1,5 timmar och ger dig sedan ända upp till 20 timmar radiolyssning, streaming och mobilsamtal. Och precis som öronkuddarna kan batteriet lätt bytas när det så småningom börjar tappa kapacitet.

Vattentätt – en smart lösning i alla väder

Ett robust och tåligt utförande är förstås en självklarhet för ett par professionella hörselkåpor, men Wolfs konstruktörer nöjde sig inte med det. Wolf Headset PRO är dessutom vattentäta och klassade IPX4, vilket innebär att de är striltäta och utan problem kan användas i regnväder.

Skandinavisk kvalitet och design för krävande användare

Den genomtänkta konstruktionen med alla funktioner du kan önska dig kombineras alltså i Wolf Headset PRO med ett robust utförande som tål att användas dag ut och dag in. Wolf Headset PRO tillverkas av Sahaga AS i Moss i Norge och har redan över 100000 brukare över hela Europa – nu är det din tur!

Fakta bullermätning i arbetsmiljön

Arbetsmiljöverket har tagit fram en mobilapp där du kan mäta bullret i din arbetsmiljön. Det blir inte lika exakt som med en professionell ljudmätningsutrustning, men du får en grov fingervisning. Den finns till de flesta mobiltelefoner och kostar ingenting. Sök på Buller i Appstore eller Google Play-butiken, eller läs mer här.