Du behöver en RIMAC Supramix-brännare!

Brännarkit

En kompakt mixgasbrännare hör till de riktigt smarta verktygen. Lika användbar hemma i köket som för mekaniker, för både amatörer och proffs. Att en brännare dessutom innebär en mycket blygsam investering gör att ingen behöver vara utan alla dess fördelar. 

I verkstaden, garaget eller servicebilen är en mixgasbrännare helt enkelt oumbärlig. Få andra redskap bjuder på så många smarta användningar. Växla bara mellan olika munstycken, så är du redo för nästan vad som helst.

Oändligt användbar

Du kan värma frusna vattenledningsrör och lossa trilskande skruvar och muttrar. Du kan både mjuk- och hårdlöda med silver- eller mässinglod – idealiskt vid VVS-arbeten likaväl som för silversmide och annat finlir. Du kan värma tunnare rör och profiler så att du kan bocka dem. Värma lagerlägen så att monteringen går lättare och passningen perfekt. Ersätta varmluftspistolen där du inte har tillgång till eluttag. Tennspackla. Krympa krympslang vid elarbeten. Och så vidare, allt med ett lätt och kompakt verktyg – så mycket enklare och snabbare än att rulla fram gassvetsvagnen.

Tar du med dig mixgasbrännaren hem hittar du nya användningsområden direkt. Du kan valla skidor och meka med veteranmoppen. Du kan tända brasor, grillar och marschaller. Du kan ta bort motspänstig gammal färg. Du kan flambera crèpes och ge din crème brûlée den rätta knäckiga ytan. Och det är bara början.

Satsa på proffskvalitet – nya RIMAC Supramix

Ja, då vet du att du behöver en mixgasbrännare. Att de pyttesmå brännarna för dryga hundralappen som du hittar på stormarknaden är leksaker inser du säkert. Det behövs lite kraftigare doningar om du ska bli nöjd och klara av de arbetsuppgifter du har tänkt dig. 

Så vi har gjort det väldigt lätt för dig att välja – nu har välrenommerade Rimac nämligen lanserat en ännu bättre uppföljare till sitt storsäljande Mixgasbrännarkit som kan uppnå en maxtemperatur på hela 1925 °C.

Bättre än någonsin

Det ergonomiska, stöttåliga handtaget och den enkla regleringen av lågan är förstås oförändrade. Men det nya Supramix-brännarkitet bjuder på en nykonstruerad, pålitlig automatisk piezotändning och inkluderar nu ett högeffektivt cyklonmunstycke som standard. Den roterande cyklonlågan ger en oslagbart jämn uppvärmning av arbetsstycket. Med i kitet medföljer även en praktisk stödfot och en flaska med 330 g mixgas.

Som tillbehör finns spetslågemunstycke, hetluftsmunstycke, lödkolv och vallningsmunstycke som även fungerar för färgborttagning.

När du väljer ett Supramix-kit från Rimac vet du att du får en kvalitetsprodukt som är utvecklad för professionella användare. Brännaren i Supramix-kitet, som har artikelnummer 503602 har 2 bar arbetstryck och förbrukar 230 g mixgas per timme, med en maxeffekt av 2,9 kW. Med flaska och stödfot är höjden 46 cm och vikten 900 g. 

Mixgas – den rätta blandningen

Mixgas, kanske mer känd som gasol, är en blandning av propan och butan som ger mycket rena avgaser utan sot och stoftpartiklar. Så länge förbränningen är fullständig (när lågans kärna är blågrön, utan några gula inslag) är de enda restprodukterna vattenånga och koldioxid. Det gör att mixgas lämpar sig väl för inomhusbruk. Eftersom gasen är så ren tillsätts för säkerhets skull ett luktämne som gör det lätt att upptäcka ett eventuellt läckage.

Samtidigt är mixgasen mycket energität och möjliggör förbränning vid mycket höga temperaturer. Detta gör den till ett smidigt och säkert alternativ, men det finns förstås en del som du bör tänka på.

Flaskan till din Supramixbrännare ska till exempel alltid förvaras stående – alltså inte liggande horisontellt i en verktygslåda – eftersom gasen annars kan komprimeras och övergå i vätskeform. Den bör heller inte utsättas för extrema temperaturer – säkerhetsgränsen går vid max 65 °C. Och se alltid till att ventilen är helt stängd när du är klar med din brännare! 

Tänk också på att munstyckena blir mycket heta, så ta det lugnt om du behöver byta till en annan typ. Förbränningen av gasen kräver mycket syre. Kör du slut på en flaska till din Supramixbrännare i ett svep går det åt runt fyra kubikmeter luft, så se till att utrymmet du jobbar i är väl ventilerat.